Dit zeggen anderen over ons

En...wat zeg jij over ons?

Je hebt een cursus of activiteit bij ons gedaan, bent gecoacht of je had contact met ons op een andere manier.
 • Wat is jouw ervaring met ons?
 • Hebben wij jou goed verder kunnen helpen en waarom?
Alvast heel hartelijk bedankt als je dit wilt delen met ons!
Dat kan hier
20140913_162104 (1)
Training Medezeggenschapsraad
Wij zijn de MR van een organisatie binnen het onderwijs. We hebben twee studiedagen op Ameland doorgebracht onder leiding van Henk Hospes. Henk heeft ons als groep al vaker begeleid . Voor ons is hij een vertrouwde trainer geworden, waarmee wij onze problemen en werkprocessen mee kunnen delen. In overleg hebben wij een programma samengesteld, waarbij het thema was: “Ademen we nog?”. Gestart op de fiets was dat voor een aantal leden direct al een prangende vraag. De samenzang ‘a capella’ in het Doopsgezinde kerkje in Nes verliep verrassend. We konden wijs houden en luisterden naar elkaar. Hoe anders kan dat in onze werkprocessen soms zijn! Op de uiterste punt van Ameland hebben wij in volstrekte leegte de stilte ervaren. Wanneer waren wij voor het laatst stil? Samen is er gekookt. ’s Avonds op het strand bij maanlicht, vuur korf en een Nobel drankje is terug gekeken maar ook vooruit geblikt. De ruimte voor de eigen inbreng, de vertaalslag naar het gestelde thema, de flexibiliteit, de ontspannen en persoonlijke sfeer heeft dit weekend ons , (geheel in thema) een adembenemende ervaring gebracht. Hillie L.

Cursus Communiceren in lastige situaties
Met een open houding ben ik op een zaterdagochtend op de boot gestapt naar Ameland, voor de cursus "Communiceren in lastige situaties". Benieuwd wie en wat ik daar zou treffen. Ik trof daar andere cursusleden, met hele verschillende achtergronden. Heel interessant! Al snel bleek assertiviteit meer te zijn dan je mening te durven geven. Henk Hospes gaf ons informatie, we deden samen oefeningen en kwamen zo tot eigen inzichten hoe onze assertiviteit eruit ziet en hoe we daar verder mee om kunnen gaan. Aan het eind van de dag nog een frisse en zonnige strandwandeling gemaakt. Het was een boeiende dag, met genoeg stof om thuis verder over na te denken en aan de slag te gaan. Groeten, Janneke Durksz.
Cursus Communiceren in lastige situaties
Onlangs deed ik de cursus "Communiceren in lastige situaties" bij “Cursus op Ameland” gegeven door Henk Hospes. Een dag vol informatie, maar ook veel zelf doen en ervaren. Doordat we met een klein groepje cursisten waren, kreeg alles en iedereen veel aandacht. De cursisten kenden elkaar niet, dat was ook prettig, omdat je dan vrijuit kunt spreken. In een kerkje in Nes was er een ongekend rustige sfeer, heel plezierig en bijzonder om hier "te lessen". Toch werden we ook naar buiten gestuurd voor opdrachten, wat gezien het mooie weer zeker geen straf was. De inhoud werd goed en duidelijk gebracht en daarnaast was er ruimte voor eigen interpretatie en inpassing in ieders eigen situatie. Al met al nuttig, al was de tijd te beperkt om heel erg de diepte in te gaan. Dat werd professioneel opgelost door één op één contact aan te bieden via internet (skype) en door de gegeven informatie schriftelijk aan te bieden.

Huren van De Vermaning als vergaderruimte
Ja 1 woord: geweldig! Niets op aan te merken. Top.

Kookworkshop met Amelander producten
We waren allemaal heel erg enthousiast! Het werd ons allemaal goed uitgelegd en ik moet zeggen dat ik weer handige tips heb gekregen. Opvallend is ook dat ze met pure producten werken!! De kwaliteit/prijsverhouding was goed!! Wat ik verrassend vond was dat beide koks ons later keurig bedienden met onze "maaksels" Had je uiteindelijk toch het gevoel dat je uit eten was!!Wat wil je nog meer! Wat ik wel jammer vond was dat we in 2 groepen werden verdeeld De ene groep was dus met de voorgerechten bezig en de andere met hoofdgerecht en toetje. Maar hoe je dat anders moet organiseren zou ik ook niet weten... Tijdsfactor speelt nl. een grote rol omdat ze om 17 uur ook andere gasten in het restaurant krijgen! Maar al met al dik tevreden! E. Maters

Handboek met je klas op kamp, met supertips op Ameland
Dag Hetty, Voor de zomervakantie heb ik je boek gekregen: “Handboek met je klas op kamp, met supertips op Ameland”. Zoals beloofd zou ik mijn mening nog even ventileren, mede omdat ik zelf veel met jeugd heb gekampeerd. Dat was altijd in een tentje en koken op houtvuur. Je boek is een feest van herkenning en ik constateer dat je naast duidelijke regels het kind vooral een leuke tijd wilt geven. Vooral het hoofdstuk “Hoeft niet mee op kamp” is mij op het lijf geschreven. Ik heb zelf zoals gezegd veel primitief gekampeerd met jongeren, nog in de pre-mobiele periode. De allereerste keer dat we gezeur met een ouder kregen was toen er op de kampeerplaats een telefoon (zo’n oude ptt groene…) was geplaatst en één van de kinderen naar huis had gebeld. Kortom de ouders overstuur en het kind was zich van geen kwaad bewust, maar het gevolg was wel dat de ouders de volgende dag op de stoep stonden (zonder dat wij dit wisten natuurlijk, want ook wij hadden toen nog geen mobieltjes) Je schrijfstijl is vlot en makkelijk leesbaar, al met al voor de “onzekere” leiding van een kamp een echte aanrader. Voor de meer ervaren kampleiders een feest van herkenning. Veel succes met je boek en op naar het vervolg. met vriendelijke groet, J. R.

Verbinding met elkaar: binnen en buiten
Dankjewel Hetty voor deze fijne ochtend. Dit was nog beter dan we hadden gedacht en we hadden er al zo’n goed gevoel over. We hebben echt nieuwe dingen aan elkaar ontdekt. Wat fijn dat jij je op bepaalde momenten terug hield en dat je ook weer aanstuurde wanneer dat nodig was. Echt heel hartelijk bedankt!! Namens de vriendinnengroep T.B.

Cursus: Zo is invallen wél leuk
De cursus wordt gegeven door Hetty Hospes - van Rijn, schrijfster van het ‘Handboek Invallers Basisonderwijs.
 • Het is een heel afwisselende dag waarop je ook veel buiten bent.
 • Ik heb het ervaren als erg leuk en zinvol om met anderen over de dingen te kunnen praten die je dwars zitten bij het invallen.
 • Daarbij is het ook een verwendag met heerlijk eten en wandelen in een mooie omgeving.
 • Als invaller word je niet altijd betrokken bij teamuitjes of heb je niet altijd de gelegenheid om dingen die je dwars zitten met gelijkgestemden te bespreken. Daar voorziet deze cursus wel in.
 • Voor de kosten hoef je het niet te laten: een hele dag, inclusief boek, lunch, nazorg en vervoer van en naar de boot!
Ik heb er wat aan gehad en ik gun dit mijn invalcollega’s ook ;-) L. van der Veen

 Cursus: Zo is invallen wél leuk:
Reacties van verschillende cursisten
 • Fijn om dingen met elkaar te delen
 • Leuk én leerzaam
 • Goed georganiseerd
 • Ik wil graag een vervolgcursus doen
 • Fijn veel buiten
 • Goede afwisseling in activiteiten
 • Dit was echt een dagje uit, een cursus op een eiland
 • Samen met een gelijkgestemde groep, enthousiast, op diverse locaties op Ameland, buiten en binnen, op inspirerende en ontspannen wijze, ervaringen uitwisselen ,praktische tips , bruikbare ideeën opdoen, om het invallen nog leuker te maken.

Cursus Zo is invallen wél leuk
Toen ik de kans de kreeg om op Ameland in een groep, de cursus, “Zo is invallen wel leuk" samen met collega’s te volgen, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Het was een bijzonder interessante ervaring. De spontaniteit van de collega's, de intieme sfeer, de verhalen die naar boven kwamen en de gerichte aanpak van de begeleiders hebben bijgedragen aan een dag vol inspiratie! Ik heb er veel van opgestoken. We hebben het samen mogelijk gemaakt. Bedankt allemaal!
Norma K.
 

Handboek Invallers Basisonderwijs
Ik had ook het boek voor invallers besteld. Heel bruikbaar en fijn om te lezen. Het is heel iets specifieks, dat invallen, daar gaat dit ook echt over, in alle facetten. Heb er veel aan. Bedankt!